En plats som ingen annan.

Ett land där snön faller för första gången i slutet av januari för att inte smälta bort och förvinna förrän i april. Där sommaren smygstartar i maj och aldrig är helt borta i september. Där skogarna, bergen, sjöarna och havet är de vackraste platserna i hela världen. Där hösten drar med sig stormvindar som välter träd och får takpannor att trilla i backen. Där våren är grönska och glädje för att vintermörkret ännu en gång är över.

Ett land där man möter vilt främmande människors blickar med ett litet leende lekande i mungiporna, mest för att man känner på sig att man har något gemensamt. Där man tycker om sina medmänniskor av den enkla anledningen att de kommer från samma land.

Ett land där det inte är märkligt att man äter glass och dessutom väntar sig glassbilens tutelitutande längs gatorna trots att det är 15 grader kallt, där man respekterar att den man sitter jämte på bussen inte vill höra ens livshistoria och där man håller upp dörren på ICA när någon går bakom. Där man väntar på grön gubbe vid övergångsställena även om det inte är en enda bil inom synhåll.

Ett land där man vet att lagom är bäst och att det anses trevligt att tacka för senast. Där gamla människors historier fortfarande fascinerar och betyder mycket och det anses vettigast att leva som mamma-pappa-barn. Där den storslagna historien gör att man känner en glödande stolthet inombords. Där man är lycklig över att bara få finnas till.

Ett land där man inte skäms för att säga vart man kommer ifrån. Där språket innehåller alla ord som behövs för att beskriva storheten. Där man har minst 100 olika recept på inlagd sill.

Ett land där traditioner har en speciell plats i hjärtat. Där midsommarstången ska resas varje sommar och majbålet brinna varje Valborgsmässoafton. Där julgransljusen glimmar och adventsljustakarna lyser upp även de mörkaste fönster.

Ett land som är lite bättre än alla andra.
Sverige.

Kommentarer
Postat av: Staffan

Herregud! jag blir helt hänförd! Din fantasi, och samtidigt din verklighetsförankring är makalös! Håll upp det goda arbetet, tjej!

2009-01-15 @ 15:53:15
URL: http://starrax.bowinc.se
Postat av: Frida

du.. vill bara säga



DU ÄR BÄST



och har lätt den roligast/bästa bloggen jag läst någonsin!

puss

Postat av: Frida

Tack så mycket. :)

2009-01-15 @ 17:59:23
URL: http://mittlivsomfrida.blogg.se/
Postat av: Sophia

Hmm varför blir jag inte förvånad för vårt lands hyllning.

2009-01-15 @ 19:49:55
Postat av: martin

du har övertygat mej. Jag ska rösta på sverigedemokraterna

2009-01-15 @ 21:00:44
Postat av: Frida

Sophia: Haha, ja, det kanske inte var så oväntat egentligen, men hyllning och hyllning, det är väl bara sanningen egentligen. Synd bara att inte alla uppskattar/inser det.



Martin: That's the spirit.

2009-01-15 @ 21:12:31
URL: http://mittlivsomfrida.blogg.se/
Postat av: a

ett land där jantelagen finns i varje hörn, ett land där man inte kan vara sig själv och framförallt ett land där smygrasismen sprider sig som en löped genom villorna, det är detta inlägget ett tydligt bevis på



2009-01-22 @ 17:28:46
URL: http://private-shangri-la.blogspot.com
Postat av: Frida

a: Vet inte vad det är för person du vill vara som du känner att du inte kan, tråkigt att du upplever det så. Bara för att man väljer att tycka om något innebär det inte att man ogillar något annat. Synd att alla inte kan inse det.

2009-01-22 @ 20:47:14
URL: http://mittlivsomfrida.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0